Fietsbrug D

De brug wordt een veilige en comfortabele verbinding (maximale helling 4%) voor al het langzaam verkeer tussen Amstelveen Noord en Zuid. Amstelveen wordt gekenmerkt door veel groen en natuur. Prachtige heemparken en plantsoenen vol zeldzame stinzenplanten maken de gemeente letterlijk een ‘stad in het groen’. De brug is daar een vertaling van en verwijzing naar. De taluds zijn gericht op de kruising en worden aan de buitenzijde beplant met een grote variatie aan vegetatie die bloeit in verschillende jaargetijden. Zo krijgt de brug karakter, dynamiek en luchtigheid.

Vanaf de taluds vouwen zich aan elke zijde van de brug twee grote, sierlijke bogen als opkrullende bladen om de brug heen. Deze ‘bladbogen’ refereren aan de rustige en groene gemeente Amstelveen waar het straatbeeld door bomen en planten bepaald wordt. In de bogen is een open, stalen structuur aangebracht, geïnspireerd op de nerven van een langzaam verdrogend boomblad.

De geabstraheerde nerfstructuur is een belangrijke component van de ontwerpvisie, de constructie en de structuur van de brug.


Terug
Fietsbrug D
Fietsbrug D